اگر یک قهوه‌ دوست هستید و به شوق نوشیدن یک فنجان قهوه راحت‌تر از خواب صبحگاهی دل می‌کنید، باید بدانید بهترین زمان برای خوردن نوشیدنی مورد علاقه‌تان چه زمانی است. در ادامه مقاله بهترین زمان نوشیدن قهوه را به شما خواهیم گفت.

بهترین زمان نوشیدن قهوه چه ساعتی است؟

بهترین زمان نوشیدن قهوه
زمان نوشیدن قهوه رابطه مستقیم با میزان کورتیزول دارد. منظور از کورتیزول تنها هورمون استرس نیست بلکه با مقدار هوشیاری بدن نیز مرتبط است. برای این که قهوه صبحگاهی بیش از حد انتظار حالتان را جا بیاورد، باید بین ساعات ۹:۳۰ تا ۱۱:۳۰ نوشیده شود. در واقع بهترین زمان برای نوشیدن قهوه ساعت ۱۰:۳۰ صبح است. چرا که در این زمان میزان کورتیزول در کم‌ترین مقدار خود قرار دارد. اگر غیر از زمانی که میزان کورتیزول پایین است قهوه بنوشید، بدنتان نسبت به کافئین مقاومت نشان داده و مقدار انرژی و هوشیاری اضافه‌ای که دریافت می‌کنید را هدر می‌دهید.

بین ۱۲ ظهر تا ۱ بعدازظهر و ۵:۳۰ تا ۶:۳۰ غروب نیز دیگر ساعاتی از شبانه‌روز هستند که میزان کورتیزول بدن زیاد می‌شود. بنابراین بهتر است در این ساعات نیز از نوشیدن نه تنها قهوه بلکه هر نوشیدنی کافئین‌دار دیگری جدا خودداری کنید.

به عقیده متخصصان مغز و اعصاب کسانی که به محض بیدار شدن و قبل از ساعت ۹:۳۰ قهوه می‌نوشند، برای رسیدن به نتیجه دلخواهشان باید یک فنجان قهوه بسیار غلیظ نوش جان کنند.

نوشیدن قهوه هنگام ناشتایی
بهتر است قهوه را با شکم خالی مصرف نکنید. زیرا خاصیت اسیدی آن باعث تحریک شدن ترشحات معده می‌شود. از طرفی مصرف قهوه هنگام ناشتایی در طولانی مدت باعث ورم، سوزش و حتی زخم معده می‌شود.

نوشیدن قهوه بعد از وعده‌های غذایی
بر خلاف تصور یکی از بهترین زمان‌های نوشیدن قهوه بعد از وعده‌های غذایی است. زیرا برای سیستم گوارش بدن بسیار مفید است.

قهوه قبل و بعد از ورزش

طبق مطالعات انجام شده نوشیدن قهوه قبل از ورزش، انرژی لازم برای انجام تمرین‌های دشوارتر را فراهم می‌کند. البته قهوه بعد از ورزش نیز بی‌تاثیر نیست. اگر بعد از ورزش قهوه بنوشید، اسپاسم عضلانی ناشی از ورزش کردن کاهش پیدا می‌کند و کم‌تر احساس درد خواهید کرد.

قهوه قبل از خواب

کافئین از عملکرد یک ماده شیمیایی به نام آدنوزین جلوگیری می‌کند. آدنوزین (Adenosine) با اتصال به گیرنده‌های مخصوص خود حس خواب آلودگی و بی‌حالی را در فرد ایجاد می‌کند. کافئین با اشغال این گیرنده‌ها باعث اختلال در سیستم خواب می‌شود. بنابراین نوشیدنی‌های کافئین‌دار مثل قهوه را نزدیک ساعت خواب‌تان ننوشید. زیرا مدت زمانی که از تاثیر کافئین کاسته و اثرش کم‌رنگ می‌شود، زمانی حدود سه تا پنج ساعت طول می‌کشد. همچنین هشت تا چهارده ساعت زمان می‌برد تا تمامی اثرات کافیئن از بدن خارج شود. در نتیجه نوشیدن قهوه در ساعات پایانی روز و در زمان نزدیک به خواب‌تان باعث خواهد شد تا شما در خوابیدن دچار مشکل شوید.

جالب است بدانید براساس برخی از مطالعات کافئین می‌تواند به خواب راحت شما نیز کمک کند.
Adenosine هورمونی است که فعالیت بدن را کاهش داده و به شما کمک می‌کند تا احساس آرامش داشته باشید. در واقع پس از مصرف قهوه ، واکنش متقابلی بین Caffeine و Adenosine اتفاق می‌افتد .هنگامی که کافئین وارد بدن می‌شود ، فعالیت این هورمون متوقف می‌شود اما بعد از چند ساعت بدن برای جبران این کمبود شروع به تولید بیشتر Adenosine می‌کند .

بنابراین هنگامی که کافئین از بدن خارج می‌شود ، مقدار زیادی از هورمون‌های Adenosine که برای مقابله با کافئین تولید شده است در بدن باقی می‌ماند . این مقدار زیاد هورمون‌های خواب‌آور و آرامش‌بخش در بدن شما باعث می‌شود که احساس آرامش بیشتری به شما دست داده و احساس خواب‌آلودگی کنید.

جالب است که هرچه مقدار مصرف قهوه بیشتر باشد بدن نیز برای مقابله با ورود کافئین تعداد بیشتری از هورمون‌های آرام‌بخش را تولید می‌کند و این باعث ایجاد حالت خواب آلودگی بیشتری در شما می‌شود.

احتمالا شما هم یکی از طرفداران قهوه هستید. برای شما بهترین زمان نوشیدن قهوه چه ساعتی است؟